Etter noen uker i selskap med dagens beste smartklokker har vi blitt så vant til å kunne overvåke fysisk aktivitetsnivå og søvnmønster at det plutselig ble vanskelig å se hvordan vi i det hele tatt har klart oss uten.

Det var kanskje litt vanskelig å se fordelene ved den første generasjonen av smartklokker som levde opp til betegnelsen, da de dukket opp for rundt seks år siden. Det var mest en dyr og omstendelig løsning for å vise tiden. Slik er det ikke lenger. Dagens modeller kan brukes til både å føre telefonsamtaler og holde øye med mange helsemessige aspekter. Det er faktisk som å ha en liten pc eller kanskje heller en smarttelefon på armen: Du kan se nye meldinger, få aktuelt værvarsel, finne veien, styre musikkavspilling og bytte urskiver etter behov.

Avanserte sensorer ”ser” under huden på armen og kan både måle pulsen og vise oksygeninnholdet i blodet.

Klokkene fungerer sammen med smarttelefonen. På den kan du se de mange forskjellige helsemålingene i flotte og oversiktlige presentasjoner. Dermed kan du blant annet følge søvnkvaliteten gjennom en hel måned.

De fleste modellene virker med både iPhone og Android-telefoner, og det er faktisk bare testvinneren fra Apple som insisterer på utelukkende å fungere sammen med selskapets egne telefoner. Har du en Android-telefon, må du derfor se deg om etter en annen smartklokke. Det er for øvrig ikke så farlig. Det finnes nemlig gode smartklokker som ikke er fra Apple.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.