Det har vært sagt mye om ChatGPT de siste årene, og det har blitt skrevet utallige artikler om den kunstige intelligensen. Om hvordan den vil snu verden fullstendig på hodet, gjøre mange jobber overflødige og hvordan den kan være begynnelsen på slutten for hele menneskeheten.

Noen av spådommene vil nok holde stikk, mens andre trolig vil være like skivebom som den gangen det med stor overbevisning ble hevdet at internett var en døgnflue. Uansett hva man mener om kunstig intelligens, er det ingen tvil om at det kan være et nyttig verktøy til å løse en rekke forskjellige oppgaver. Dette kurset kan hjelpe deg i gang, enten du er blant dem som har prøvd ChatGPT allerede, eller som har til gode å lage din første ”prompt”.

Dette kan ChatGPT

I denne artikkelen vil vi vise hva ChatGPT faktisk kan brukes til i hverdagen. Vi har ingen ambisjoner om å vise hvordan verktøyet vil forandre verden og slå sprekker i samfunnsstrukturen. I stedet vil vi ha en praktisk og nøktern tilnærming, og gi konkrete eksempler på hvordan du kan bruke verktøyet til å løse oppgaver som kanskje ikke er spesielt morsomme, og som kan være monotone og ensformige å gjøre manuelt.

For hvis en pc like godt kan gjøre jobben på en tilfredsstillende måte, hvorfor ikke la den gjøre det?

Alle skal med

I tillegg til konkrete eksempler viser vi også trinn for trinn hvordan du bruker verktøyet. Vi begynner med å opprette en brukerkonto, fortsetter med din første ”prompt”, altså teksten du mater den kunstige intelligensen med, og gjennomgår til slutt de mer avanserte funksjonene i ChatGPT.

På den måten blir serien relevant både for deg som aldri før har brukt ChatGPT, og for deg som har lekt deg litt med verktøyet og innser hvor kraftfullt det faktisk er. Kurset består altså av tre deler, som du kan lese mer om i oversikten til høyre. God fornøyelse!

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.