Det er lettere enn det noen gang har vært å finne frem når du kjører bil. Dagens navigasjonsapper til mobilen er svært avanserte og kan ikke bare finne korteste vei til målet. De holder også øye med trafikken underveis og sørger for at du unngår køer og bruker minst mulig tid på å komme deg frem til målet for reisen.

Vi testet fire av de viktigste navigasjonsappene til Android og iPhone, og det er lett å se hvorfor de etter hvert nærmest har utradert de fysiske GPS-apparatene som har sittet i de tusen frontruter siden årtusenskiftet. Telefonens konstante kontakt med internett og de fortløpende forbedringene og oppdateringene av de avanserte appene gjør det umulig for de tradisjonelle GPS-apparatene å holde følge.

Noen selskaper fra GPS-enhetenes velmaktsdager er likevel fortsatt blant oss, og mobilappen fra TomTom er for eksempel førsteklasses – ikke minst på grunn av de gode kartene som har blitt med over på mobilen.

Testen viser likevel at det er vanskelig å hamle opp med Google, som har fylt den populære Maps-appen med mengder av data. I den får du ikke bare kart, men også satellittbilder, bilder fra gateplan og informasjon om forretninger og severdigheter på kartet.

Selv om Google klarer seg godt på nesten alle fronter, er det likevel ikke sikkert at det er den rette løsningen for deg. Muligheten for å laste ned kart for frakoblet bruk mangler, og det kan være en nyttig funksjon hvis du vil unngå høye regninger for mobil data for eksempel på utenlandsferien.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.