Det passer aldri at harddisken krasjer, men det kan dessverre skje uten forvarsel. Heldigvis finnes det et enkelt verktøy som kan diagnostisere harddisken og forutse om den er nær sammenbrudd.

Programmet heter GSmartControl. Det kan kjøre en rekke tester av både mekaniske harddisker og SSD-disker, og finne eventuelle feil på disken. Det kan for eksempel være at disken fra tid til annen ikke klarer å skrive eller lese filer, eller at den til tider ikke får strøm.

Analysen går fort, så det tar ikke lange tiden å finne ut om disken er i orden eller ei. Det er spesielt fire ting du bør sjekke med GSmartControl. Det får du hjelp til i veiledningen som du kan laste ned sammen med programmet.

Hva gjør jeg hvis noen er galt med harddisken? GSmartControl kan bare sjekke tilstanden til harddisken, så hvis det dukker opp en feil, må du selv finne en måte å reparere den på. En sikker kur mot eventuelle problemer er å ha en sikkerhetskopi av filene på disken, slik at du unngår å miste viktige dokumenter eller bilder hvis noe går galt.

Hvis du ikke har et godt program til sikkerhetskopiering, kan vi anbefale EaseUS Todo Backup (LINK TIL EASEUS).

Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.