SSD-disker har vært et av de største fremskrittene innen datateknologi de siste årene. I denne testen har vi samlet et utvalg av de små, raske diskene og koblet dem til USB-porten etter tur. Underveis har vi vekselvis blitt overrasket over hvor små og lette de er, og hvor raskt de er i stand til å overføre data.

SSD-disker er nemlig en fantastisk oppfinnelse sammenlignet med de mer klumpete mekaniske harddiskene som de gradvis har avløst. I dag har de aller fleste nye datamaskiner en SSD som primær lagringsplass der operativsystemet er installert. SSD-disker er både lydløse og mye raskere enn harddisker. Utviklingen begynner også å vise seg blant de eksterne diskene som skal kobles til USB-porten. Her har SSDdiskene den fordelen at de er lettere og mindre, og tåler å bli mistet i gulvet.

SSD-disker har faktisk bare én klar ulempe sammenlignet med harddisker: De er dyrere. Prisene på de to teknologiene nærmer seg hverandre, men harddisker er fortsatt billigst. Hvis du ser på prisutviklingen av harddisker og SSD-disker, kan du se at SSD-diskene først blir den billigste løsningen mot slutten av dette tiåret.

De eksterne SSD-diskene er utrolig brukervennlige. Du kobler dem bare til en USB-port på pc-en. Da dukker de automatisk opp i Windows Filutforsker, og du kan begynne å overføre filer til dem. Det er en god idé å undersøke i bruksanvisningen til datamaskinen om du har USB 3.2 Gen 2-porter på pc-en din. Hvis du bare har Gen 1-porter, er det ingen grunn til å kjøpe en USB 3.2 Gen 2-disk ettersom du likevel ikke kan utnytte hastigheten fullt ut.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.