Mange pc-eiere velger å beholde harddisken når den gamle datamaskinen skal kasseres – eller kanskje bare når de bytter ut pc-ens harddisk med en større og raskere modell.

Det kan være flere gode grunner til dette: For det første er det ingen hyggelig tanke at fremmede potensielt kan få tak i alle filene som ligger på den gamle harddisken, og for det andre kunne det jo hende du trengte den gamle harddisken en gang i fremtiden.

Er du – som meg – ikke i stand til å kvitte deg med de gamle harddiskene, som derfor bare samler støv på hyllen eller bakerst i en skuff, har vi gode nyheter: Hvis du kjøper en harddiskdokk, kan harddisken fra den gamle datamaskinen din fint brukes som ny, ekstern harddisk, og dermed kan det gamle utstyret ditt fortsatt komme til nytte.

Den gamle harddisken klikkes bare på plass i harddisken, som deretter kobles til datamaskinen med en USB-kabel. Da kan den fungere som en ekstern harddisk til datamaskinen din.

Få mer lagringsplass

Når harddiskdokken er koblet til pc-en, vises harddiskene som er montert i den som forskjellige stasjoner i Filutforsker – akkurat som en vanlig ekstern harddisk ville gjort. Deretter kan du enkelt lagre filer eller kjøre programmer på den nye (gamle), eksterne harddisken. Det finnes flere forskjellige typer harddiskdokker, og i likhet med så mye annet utstyr, er det stor forskjell på pris, funksjoner og kvalitet. Noen harddiskdokker fås f.eks. med flere innganger, slik at det kan monteres fire harddisker i én dokkingstasjon. Dermed kan lagringsplassen økes betraktelig.

Du kan også få en harddiskdokk med USB C-tilkobling, som overfører store filer mye raskere enn en harddiskdokk med USB-2-tilkobling gjør. Dessuten er det forskjell på hvilke typer harddisker dokken har plass til. Noen harddiskdokker har plass til harddisker med en størrelse på både 2,5 og 3,5 tommer, mens andre har plass til kun én av størrelsene. Det er altså en del å ta høyde for når du skal kjøpe en harddiskdokk, men når du først har fått tak i den riktige modellen, kan du få mye glede av de gamle harddiskene dine.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.