De fleste har vel hørt ordtaket om at man ikke skal legge alle eggene i én kurv. Det er et godt sikkerhetstiltak som i høyeste grad gjelder for datalagring. Likevel ligger i utgangspunktet alle filene i samme kurv på datamaskinen, og den kurven kalles C-disken. Der finner du både Windows, programmer og dokumenter, i tillegg til bilder, musikk, video og annet.

Derfor er det en god idé å dele opp innholdet. Hvis noe deretter skjer med for eksempel Windows-installasjonen og den plutselig går i vranglås, har du ikke nødvendigvis mistet alle filer og dokumenter samtidig. De ligger nemlig et annet sted på pc-en. For å få til det må du dele opp harddisken i partisjoner.

Det vil si en oppdeling av harddisken, slik at du i stedet for én disk kan ha to, tre, fire eller enda flere på maskinen. Det er smart av flere grunner – blant annet fordi det ganske enkelt bidrar til å gi bedre oversikt over filene. Viktigst av alt er det at data og filer er beskyttet hvis noe skulle skje med Windows og operativsystemet må installeres på nytt.

I denne artikkelen viser vi hvordan du lager en separat disk til dokumentene dine. Til det bruker du programmet MiniTool Partition Wizard Free, som ligger i Fordelssonen. Det er et program som gjør det enkelt og oversiktlig å jobbe med partisjoner, noe som ellers kan være en litt teknisk krevende oppgave i Windows. Vi anbefaler uansett at du alltid sikkerhetskopierer maskinen før du oppretter en ny partisjon og flytter dokumenter, så er du på den sikre siden.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.