Ekstern lagringsplass til pc-en din har aldri vært raskere eller billigere enn i dag. Dessverre er du nødt til å velge mellom de to egenskapene, for de raskeste SSD-harddiskene er ganske kostbare, mens de mye rimeligere eksterne harddiskene ikke er spesielt raske.

Den gammeldagse harddisken med roterende metallplater inni er som en gammel bokser som nekter å innse at slaget er tapt. Teknologien i harddisken er på mange måter utdatert med sin snurrende og skjøre mekanikk, men det er ingenting som slår den gode, gamle mekaniske harddisken på pris.

Du får mer plass til filene dine. I sammenligningen på de neste sidene koster den rimeligste harddisken bare 33 øre per GB. For de av oss som er gamle nok til å huske den gangen en harddisk med en kapasitet på én GB kostet ca. 1400 kroner, er denne prisen litt vanskelig å fatte.

Selv om prisen på SSD-er har hatt en synkende kurve, er det fortsatt et mye dyrere alternativ enn harddisker. Fremskrivinger av prisen per GB for SSD-er og harddisker viser at SSD-er vil bli rimeligere enn harddisker i løpet av siste halvdel av dette tiåret, men som du kan se av prisene i testen her, har vi et stykke igjen dit.

De to teknologienes ulike kvaliteter betyr at de egner seg best til forskjellige formål. Harddisken, med sin store kapasitet, egner seg ypperlig til å ta sikkerhetskopi av alle de viktige filene dine. Den følsomme mekanikken har det best i en skuff i skrivebordet. Den raske og robuste SSD-en er til gjengjeld perfekt hvis du har behov for å ta med deg filene.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.