De siste tiårene er det skrevet og sagt mye om den trådløse verdenen som snart ville bli til virkelighet. Og det stemmer også at vi har fått trådløs lading, trådløst nettverk og mange andre trådløse teknologier inn i livene våre, men ledninger og kabler er langt fra utryddet ennå. Pc-en får strøm gjennom en strømledning, skjermsignaler leveres via en HDMI-kabel, og mange mus og tastaturer er fortsatt av den kablede typen.

I tillegg kan det finnes nettverkskabel fra pc til ruter, USB-kabel til skriver og ledning til minnekortleseren på skrivebordet. Ja, selv utstyret til trådløs lading og trådløst nettverk er jo tilkoblet med ledninger. Med andre ord oppstår det raskt et virvar av ledninger som samler støv, roter og som du risikerer å bli hengende fast i hvis du vil koble til nytt utstyr.

Selv om problemet er verst hvis du har en stasjonær pc, er heller ikke bærbare datamaskiner helt ledningsfrie. Det samme gjelder for øvrig også rundt tv-en i stua. Her er det antennekabel, HDMI-kabler, strømledning og ledninger til annet utstyr, som dvd-spillere og spillkonsoller, som også tar opp plass.

I denne artikkelen får du fem forslag til hvordan du én gang for alle kan skape orden, slik at det både ser penere ut, er enklere å rengjøre og ikke minst er lettere å fjerne og legge til utstyr fordi du ikke først må skille ledningene fra hverandre.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.