Lyden fra en mobiltelefon eller et nettbrett er sjelden fantastisk. Hvis du vil ha god lyd, må du bruke eksterne høyttalere. På de neste sidene tester vi seks Bluetooth-høyttalere som kan gi lyden et markant kvalitetsløft. Noen av høyttalerne i testen har avanserte funksjoner som kan styres med en app, slik at du for eksempel kan finjustere lyden.

Vi har først og fremst fokusert på kvaliteten på lyden via den trådløse Bluetooth-forbindelsen og latt alt annet komme i andre rekke. Det er store prisforskjeller på høyttalerne, men kvaliteten følger ikke alltid 100 prosent med prisen, så du kan gjøre en god handel hvis du undersøker utvalget grundig før du kjøper. Den dyreste høyttaleren i testen er f.eks. ikke den som har best lyd, og den har dessuten en merkelig og ganske upraktisk design. På den annen side kan det også høres i de billigste høyttalerne at det er spart på de komponentene høyttalerne er satt sammen av.

Vår erfaring med Bluetooth-høyttalere er at du vanligvis må ut med ca. 1 000 kroner eller mer før du får en som kan spille musikk med god lydkvalitet og som samtidig er konstruert av gode nok materialer. Det er ikke bare lydkvaliteten som er forbedret i Bluetooth-høyttalere de siste årene – det er også kommet flere funksjoner. Vi er f.eks. glade for funksjonen Fast Pair som bruker en spesielt strømbesparende utgave av Bluetooth til å opprette automatisk forbindelse mellom telefon og høyttaler. Du skal bare trykke på «Ja» når det vises et bilde av høyttaleren på telefonen og du blir spurt om du vil godkjenne forbindelsen – så er du klar til å spille av.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.