Da koronapandemien herjet og restriksjonene hindret oss i å se hverandre fysisk, slo videochat-tjenester for alvor gjennom. Og nå er det blitt helt vanlig å ha videomøter på tjenester som Skype, Zoom og Microsoft Teams når vi enten skal ha møter eller være sosiale med venner og familie. Men det er ett problem med videosamtalene: Dårlig lyd og spesielt bakgrunnsstøy kan noen ganger gjøre det vanskelig å ha en uforstyrret samtale. For hvor mange ganger har ikke støy fra naboens bormaskin eller gjester på kafeen som vennen din sitter på, forstyrret samtalen?

Program fjerner all støy

Dette problemet løser programmet Krisp. Programmet kan nemlig analysere alle lydene som mikrofonen fanger opp, og filtrere ut alle typer bakgrunnsstøy. Dette betyr i praksis at du kan føre en samtale ved siden av en bjeffende hund eller et barn med støyende leker, uten at mottakeren i den andre enden kan høre annet enn stemmen din.

Og det fungerer også den andre veien, slik at bakgrunnsstøy fra samtalepartneren din fjernes. Hvis du vil fjerne støy fra siden, velger du hvilken mikrofon programmet skal koble seg til og klikker én gang på aktiveringsknappen. Nå vil støydempingen fungere på tvers av alle programmer og tjenester du bruker til videosamtaler og -møter. På samme måte kan du fjerne bakgrunnsstøy fra dem du snakker med ved å velge lydutgang.

Støydempingen er like enkel å slå av som den er å slå på, og det kan være en god idé å deaktivere effekten hvis det ikke er noe bakgrunnsstøy. Med gratisversjonen av Krisp er støydempingen begrenset til å fjerne bakgrunnsstøy fra videosamtalene dine i én time per dag.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.