«Hvilke hodetelefoner bør jeg kjøpe?» Nest etter spørsmålet om hvilken telefon og pc mine venner og familie bør kjøpe, er det dette spørsmålet jeg får oftest. For det er litt av en jungel å begi seg inn i når du skal kjøpe nye hodetelefoner som skal følge deg i tykt og tynt til musikk, podkaster, radio og telefonsamtaler.

Overordnet er det to spørsmål du må ta stilling til: Hva skal de brukes til, og hvor mye får de koste? Budsjettet har betydning for flere ting, men utgjør spesielt en forskjell når det gjelder materialer, funksjoner, byggekvalitet og selvfølgelig lydkvalitet. Hvis du ønsker hodetelefoner som skal akkompagnere den dyre forsterkeren og hi-fi-anlegget hjemme, befinner vi oss i en annen prisklasse enn hvis du vil kjøpe hodetelefoner som skal brukes til musikk og podkast når du sitter på bussen eller når du vil høre på lydbok mens du ligger på sofaen.

I denne guiden har vi funnet eksempler på hodetelefoner og ørepropper som de fleste har råd til og hvor prisene starter på rundt 400 kroner, mens det dyreste paret har en pris på rundt 3000 kroner. Vil du virkelig gi gass, kan du få hodetelefoner som koster deg flere tusen kroner.

Hva skal de brukes til?

Når du har vurdert hvor mye hodetelefonene eller øreproppene kan koste, bør du tenke over hva de skal brukes til. Det er nemlig avgjørende for hvilken type du bør kjøpe. Grovt sett kan de deles inn i to kategorier: ørepropper som sitter inne i øret og ikke tar mye plass (såkalte in-ear), og hodetelefoner som sitter utenpå øret og har en bøyle (såkalte over-ear). Når du har bestemt deg for hva de skal brukes til, må du begynne å undersøke utvalget. Her er eksemplene i guiden vår et godt utgangspunkt som presenterer deg for noen av de beste kjøpene som du kan bruke som referanse.

Kanskje er det ikke akkurat det du leter etter. Det er derfor alltid en god idé å begynne med å lese anmeldelser og tester som du kan finne mange steder på nettet, blant annet i Testsonen på komputer. no, men også på andre nettsider. Det gir en god indikasjon på om produktet kan være noe for deg, og hva fordelene og ulempene ved et produkt kan være. Og finner du noe som umiddelbart virker bra, kan du prøve dem i en butikk først. Komforten er nemlig superviktig når det gjelder hodetelefoner. For sitter de dårlig, kommer du ikke til å bruke dem mye.

Hvis de sitter perfekt, er det mye større sjanse for at du kommer til å bruke dem, kanskje til og med hver eneste dag. Eksemplene i denne veiledningen er alle trådløse enheter, ettersom batteriene, Bluetooth-teknologien og forbindelsen i dag er så god og enkel å bruke at det er veldig fornuftig å kjøpe trådløse. De må riktignok lades, men det må jo mobiltelefonen din også. Det at det ikke er en ledning som skal vikles ut og som hekter seg fast i jakken og vesken, mener vi veier opp for ulempene. Hvis du ikke kan unnvære ledningen, må du selvfølgelig ta den med i betraktning, eller så må du kjøpe et sett som både fungerer med og uten ledning, f.eks. Urbanista Miami eller Sony WH- 1000XM4, som du kan lese mer om på de neste sidene.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.