Vi kan garantere at det finnes noe for enhver smak blant musene vi har testet. En god datamus virker nærmest som en forlengelse av hånden din. Når du glemmer at du sitter med hånden på musen for å styre markøren rundt på skjermen i Windows, har du funnet den rette musen for deg.

Sannsynligheten for at du får en mus av den kaliber levert sammen med den nye pc-en din er svært liten. Enten får du ikke med en mus i det hele tatt, og du er nødt til å bruke en mer eller mindre brukervennlig museplate på pc-en, eller så følger det bare med en veldig enkel modell som gir deg smerter i håndleddet hvis du arbeider med den i mer enn et par timer om gangen.

Det kan kanskje være vanskelig å se at det har skjedd den helt store utviklingen når det gjelder datamus, men mye har faktisk skjedd under overflaten. I løpet av de nærmere 25 årene Komputer for alle har testet datamus, er den støvsamlende, rullende kulen under musen blitt skiftet ut med sensorer som leser underlaget. Antall knapper på musen har dessuten økt veldig, og mange datamus har fått ulike lys. Funksjonene til knappene og lysets mønstre kan ofte styres av musens eget innstillingsprogram, slik at du kan gjøre musen helt personlig.

Den nyeste utviklingen innen datamus, er optiske kontakter på innsiden. Disse kontaktene bruker lys til å registrere de forskjellige museklikkene. Det gjør det mulig å klikke opptil tre ganger så raskt når du klikker flere ganger på rad. Samtidig gir det også musen lengre levetid, fordi den optiske kontakten holder opptil 50 prosent lenger.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.