Google er kjent for så mangt i hver-dagen vår, som nettsøk, epost og digitale kart – men en av selskapets aller største suksesshistorier er det mobile operativsystemet Android, som i dag er installert på 75 prosent av alle smarttelefoner i verden. Cirka én gang i året kommer en helt ny Android-versjon, og nå er årets versjon klar. Den heter Android 10, også kjent som “Q”, siden Google bruker bokstaver som navn på Android i utviklingsfasen (forrige versjon het “P”, eller “Pie”). Når den endelige versjonen er klar, får den i stedet et tall.

Beste Android hittil

Med den nye versjonen får du en rekke endringer og forbedringer som øker både brukervennligheten og sikkerheten. Denne høsten kommer Android 10 til de første mobilene, og deretter blir operativsystemet sendt ut til smarttelefoner over hele verden. I praksis må telefonprodusentene først gjøre tilpasninger av Android 10, slik at det passer til de respektive mobile enhetene. Først deretter blir Android 10 frigitt som en oppdatering av enhetene. Derfor tar det også tid før den nye Android-versjonen vil finnes på alle de forskjellige telefonmodellene. Det kan du lese mer om her, der vi også ser nærmere på noen av de stør-ste begivenhetene i Androids verden, slik at du får oversikt over historien til operativsystemet.**

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.