Teknologigiganten Apple, som står bak merkevarer som iPhone og iPad, har lenge hatt en smart delefunksjon de kaller AirDrop. Den gjør det mulig å sende filer frem og tilbake mellom iPhone, iPad og Mac-maskiner, som også benytter Apples eget operativsystem og egne apper. På samme måte har Google etablert funksjonen Nærdeling.

Den er veldig smart hvis du vil dele noe med en Android-mobil i nærheten – men ikke fullt så grei hvis du vil dele filer mellom en Windowspc og mobilen. Den mangelen har Google nå gjort noe med, slik at Nærdeling får samme funksjonalitet som Apple-brukere har hatt glede av i årevis med sine mobiler og datamaskiner.

Send rett til mobilen

Google har nemlig lansert programmet Nærdeling for Windows, som du kan laste ned fra nettsiden vår. Når du har installert det på pc-en, får du enda mer glede av den gode delefunksjonen. Nå kan du ikke bare dele fra mobil til mobil; du kan også sende filer fra din egen pc til mobilen din – eller omvendt. Uten plundrete mellomlagring eller abonnementer på diverse lagringstjenester.

De nye mulighetene er praktiske blant annet når du vil sende bilder du har tatt med mobilen, til datamaskinen, slik at du kan lagre eller etterbehandle dem – eller motsatt vei. Da kan du for eksempel sende musikkspor fra pc til mobil og nyte god musikk når du er på tur. Heretter behøver du heller ikke å fikle med USB-kabler mellom smarttelefon og datamaskin. Alle overføringer via Nærdeling foregår ved hjelp av det trådløse hjemmenettverket og Bluetooth-teknologi, og filene overføres på et blunk.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.