Det kan være ille nok å bli rammet av virus på pc-en, men hvis telefonen din blir infisert, kan det bli riktig katastrofalt. Vi lagrer både bankopplysninger, kontakter, bilder og en rekke annen privat informasjon på moderne smarttelefoner. Derfor er det også viktig å sørge for at skadelige apper og uærlige personer ikke får tilgang til telefonen.

Vi testet en håndfull sikkerhetsapper til Android. Googles populære operativsystem er mer åpent for eksterne app-utviklere, og derfor også mer sårbart overfor angrep fra skadelige apper. Denne gangen tok vi med Googles egen antivirusskanner i testen for å se hvordan den klarer seg i forhold til sikkerhetsappene som du må betale for. Vi kan allerede nå avsløre at den ikke klarte seg så godt. Android-telefonens Google Play Butikk tilbyr funksjonen Google Play Protect.

Med Google Play Protect kan du skanne alle nye apper når du laster dem ned og installerer dem. Appene du allerede har installert på telefonen blir også løpende skannet og overvåket for å spore mistenkelig atferd. Dette skjer vanligvis når du ikke bruker telefonen til andre ting. Ved å åpne Google Play Butikk, trykke på profilbildet ditt og velge Google Play Protect kan du selv se når den siste skanningen av telefonen din ble gjort.

Testen av Google Play Protect viser tydelig at Androids antivirusfunksjon bare klarte å stoppe litt under tre fjerdedeler av truslene telefonen ble utsatt for. Det er selvfølgelig ikke bra nok, og det er også grunnen til at det er en god idé å utstyre Android-telefonen med ekstra beskyttelse fra en av de fem antivirusappene i testen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.