Du vet sikkert at du har en alarmfunksjon på mobilen som er praktisk å bruke som blant annet vekkeklokke når du skal opp om morgenen. Det finnes også en lignende funksjon i Windows. Den er kanskje ikke fullt så praktisk som vekkeklokke, med mindre du sover på samme rom som pc-en, men alarmfunksjonen i Windows kan likevel være nyttig til å minne deg på viktige begivenheter, avtaler og annet du helst ikke bør glemme.

I Windows får du påminnelser fra de lagrede alarmene rett på skrivebordet, på samme måte som at du selv velger hvilken lyd som skal følge påminnelsen. Det er praktisk hvis du likevel sitter foran pc-skjermen når alarmen varsler. Den smarte funksjonen kan aktiveres i både Windows 10 og Windows 11, og fremgangsmåten er stort sett identisk. Men som med mange andre funksjoner og innstillinger har Microsoft endret litt på utseendet i den nye Windows-versjonen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.