Det er mange deler av Windows som er mer eller mindre låst. Slik er det også med bakgrunnen på skrivebordet, der det bare er mulig å bytte bilder.

Men slik har det ikke alltid vært. I gamle Windows 98 var det mulig å bruke HTML-filer fra nettsider som skrivebordsbakgrunn. Du kunne for eksempel ha animerte GIF-filer.

I nyere versjoner av Windows forsvant denne muligheten –sannsynligvis fordi datidens pc-er og måten Microsoft hadde utviklet funksjonen på, gjorde det tungt og ressurskrevende å ha en bevegelig bakgrunn på skrivebordet. Vi som prøvde det den gangen, husker hvordan musen kunne hakke mens bakgrunnsvideoen spilte av.

Nå i 2021, og med den moderne Windows 10, er det fremdeles ikke mulig å få akkurat den skrivebordsbakgrunnen du ønsker. Men det finnes en mulighet til å ta kontrollen over skrivebordsbakgrunnen igjen.

Med programmet Lively Wallpaper kan du sette inn hele nettsider og videofiler fra f.eks. YouTube eller harddisken på skrivebordet. Det gir en flott effekt, og på en moderne datamaskin merker du ikke at maskinen bruker krefter på å kjøre animasjonen i bakgrunnen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.