For ca. ett år siden dukket det opp et lite værvarselikon på høyre side av oppgavelinjen på Windows-pc-er verden over. Forvirringen var stor, for hva var Microsofts hensikt med å gi oss værvarselet i Windows? Hvis vi ønsket å vite om stormen kom eller ikke, kunne vi lett få den opplysningen mange andre steder.

Det var likevel en mening med Microsofts utskeielser: Når du klikket på ikonet, åpnet det seg et vindu med nyheter på høyre side av skrivebordet over meldingsområdet. I begynnelsen var ikke utvalget av nyheter veldig stort, og noen av nyhetene var til og med på engelsk. Derfor var vi på Komputer for alle også forsiktige med å anbefale verktøyet, som for øvrig kalles «Nyheter og interesser».

Faktisk beskrev vi i detalj hvordan du ble kvitt værvarselet på oppgavelinjen, for det var det flere av leserne som ville ha hjelp til. Nå har pipa fått en annen lyd. Microsofts nyhetsvindu er blitt mye, mye bedre. Emnene er mangfoldige, og du har god mulighet til selv å styre og bremse nyhetsstrømmen. Det krever bare at du er logget på pc-en med en Microsoft-konto. Microsoft lover at utvalget av nyheter løpende skal bli betydelig større slik at dine spesifikke ønsker om nyheter gjenspeiles enda bedre.

Nyheter og informasjonskort

Det finnes to ulike typer elementer i «Nyheter og interesser»: vanlige nyheter og «informasjonskort». Sistnevnte er små vinduer med kort informasjon om f.eks. aksjekurser, sportsresultater, været og trafikken. Alt i alt er «Nyheter og interesser» en svært nyttig funksjon i Windows, med de viktigste nyhetene servert direkte på skrivebordet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.