Søk etter filer i Windows fungerer ganske greit, men kan likevel virke noe forvirrende. Du kan søke i Filutforsker, men da får du vanligvis bare resultater fra mappen du befinner deg i. Eller du kan bruke Windows-søkefeltet på oppgavelinjen, men da viser søkeresultatene også mye annet, som Windows-verktøy, innstillinger og sider på nettet.

Når du søker etter filer, er altså ikke Windows’ spredte fekting nødvendigvis den mest effektive metoden. I stedet kan du få god nytte av programmet Find My Files fra det tyske selskapet Abelssoft. Komputer for alle har derfor inngått en avtale med selskapet, slik at du får betalingsprogrammet helt kostnadsfritt.

Søk bare på ett sted

Og hvordan utmerker Find My Files seg? Hastighet og oversikt. Programmet indekserer på forhånd alle filene på datamaskinen og tilkoblede harddisker, slik at du lynraskt får presentert filene dine når du søker. Find My Files skiller seg fra Windows-søket ved måten søkeresultatene presenteres på: Vanligvis vet du for eksempel godt at det er en PDF-fil du er på jakt etter, så det gir god mening å gjøre som Find My Files og dele opp søkeresultatene etter filtype i stedet for å vise en lang liste. Du får også gode muligheter til å begrense søket.

Du kan for eksempel velge fra starten at du bare vil søke etter bildefiler eller filer over en bestemt størrelse. Find My Files vet du bokstavelig talt hvor du har. Programmet åpnes nemlig raskt og enkelt ved å bruke hurtigtasten Ctrl + Alt + F.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.