Windows har to kategorier av innstillinger. De synlige og de skjulte. De synlige innstillingene finner du med hurtigtasten Windows-tast + I. Denne kategorien omfatter også alle innstillingene du har tilgang til med et høyreklikk i startmenyen, på oppgavelinjen, i Filutforsker eller på skrivebordet.

Det er ikke lite du kan endre med disse innstillingene. Du kan endre hvordan enheten din oppfører seg, hvordan Windows ser ut, hvordan Filutforsker fungerer, om handlingene dine på pc-en skal sendes til Microsoft-servere og hundrevis av andre ting. Men det er fortsatt noe Microsoft ikke lar deg gjøre i disse innstillingene.

De mer nerdete innstillingene kan vi vel kalle dem. Disse innstillingene finner du i et nivå som vanlige pc-brukere sjelden støter på. I Windows-registeret kan du finjustere stort sett alt i operativsystemet, helt ned til bredden på rullefeltet i Filutforsker! Det er bare ett problem. Registeret er et ukjent og innviklet system for de fleste. Det er vanskelig å finne den delen av registeret der den ønskede innstillingen er plassert.

Hvis du skriver inn en innstilling feil, kan du også komme til å endre noe i Windows som det er vanskelig å rette opp igjen. Programmet Hidden Windows 10 Features gjør jobben for deg, slik at du ikke trenger å rote deg bort i den kompliserte databasen.

I denne artikkelen ser vi på ikke mindre enn 57 større og mindre forbedringer av Windows som normalt vil kreve kompliserte prosedyrer, men som du her kan utføre med en hake og et klikk på en knapp for å bekrefte.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.