En gang for lenge siden måtte du finne frem en stor diskett fra skuffen, og ved hjelp av Windows Ledetekst måtte du fortelle datamaskinen at du ville installere et nytt program på den. Senere var det cd-en som måtte settes inn i cd-rom-stasjonen når programmene skulle installeres. Da Internett kom, ble det mulig å laste ned programmene rett til datamaskinen i form av .exe-filer som kunne installeres med en gang. I dag trenger du ikke engang laste ned og installere .exe-filer fordi Microsoft har gjort det enda enklere og raskere å installere programmer på datamaskinen.

I Microsoft Store er det mulig å laste ned og installere programmer på datamaskinen med noen få museklikk. Og det er faktisk flere fordeler ved å laste ned programmene fra Microsoft Store fremfor å laste dem ned fra nettet, som for eksempel fra Fordelssonen eller fra produsentenes egne nettsider.

Derfor er Microsoft Store smart

En av fordelene er at appene du laster ned fra Microsoft Store, er grundig testet og kontrollert av Microsoft. De skanner alle appene for virus, malware og lignende før de blir lansert i Microsoft Store. Dermed kan du være helt sikker på at datamaskinen ikke blir infisert med skadevare.

En annen fordel er at appene i Microsoft Store oppdateres helt automatisk. Dermed trenger du ikke passe på at du får lastet ned de nyeste versjonene av programmene dine fordi dette skjer helt automatisk. En annen ting som er veldig nyttig er at alle appene du har lastet ned automatisk blir knyttet til kontoen din. På den måten kan du enkelt finne dem og laste dem ned på nytt når du en gang i fremtiden bestemmer deg for å skaffe en ny datamaskin. Dermed er det enkelt å holde styr på programmer og apper du har betalt for, og som du enkelt kan laste ned på datamaskinen igjen. Da trenger du ikke holde styr på alle de for skjellige betalingene og abonnementene, men du kan i stedet styre alt på ett sted: nemlig i Microsoft Store.

Pass godt på

Med de rosende ordene kunne man godt tro at alt er fryd og gammen når du klikker på Microsoft Store-ikonet og beveger deg inn i Microsofts digitale gavebod.

Det er imidlertid ikke hele sannheten. Microsoft Store er nemlig fortsatt relativt nytt, og sammenlignet med for eksempel Apples App Store eller Google Play Butikk, finner du bare en brøkdel av de samme programmene og appene i Microsoft Store. Og mange av appene du kan laste ned er ikke nødvendigvis av spesielt god kvalitet. Det er med andre ord langt mellom de beste, og du må se nøye etter for å finne de beste og mest brukervennlige appene. Et godt sted å starte er likevel de appene vi presenterer i denne artikkelen.

Her presenterer vi 10 av de beste appene du finner i Microsoft Store. Alle appene er gratis og gir deg mange nye og geniale funksjoner i Windows. På de neste sidene viser vi dessuten hvordan du åpner og installerer apper fra Microsoft Store slik at du kan følge med selv om du aldri har brukt programmet før. Microsoft Store finnes til både Windows 10 og 11 – så uansett hvilken versjon du har, kan du altså følge med.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.