Når du trykker på Windows-tasten på tastaturet eller klikker på startknappen i Windows 10, åpnes det et felt på skjermen. Feltet er startmenyen i Windows 10, og den består av en liste over programmene dine og et område med diverse fliser, f.eks. Office-pakken, værmelding og Microsoft Store.

For noen databrukere er startmenyen et uberørt område som sjelden brukes til annet enn å åpne innstillingene i pc-en. Men startmenyen kan faktisk gjøre livet i Windows 10 betydelig enklere. Hvis du setter av litt tid til å fjerne flisene du ikke skal bruke, og i stedet tilpasser startmenyen med dine egne utvalgte programmer, kan du raskt få glede av den ellers sjeldent brukte funksjonen.

Enkel tilgang til programmene

Du kan blant annet legge favorittprogrammene dine i startmenyen. Da trenger du bare trykke på Windows-tasten og klikke én gang på flisen med programmet du vil åpne, i stedet for å lete etter programmet i forskjellige mapper. I startmenyen kan flisene også deles inn i ulike grupper, noe som gjør det enkelt å finne programmet eller mappen du har lagt til som flis.

Flisenes størrelse kan dessuten enkelt justeres, slik at et bestemt program kan få en litt større flis. Hvis du vil flytte rundt på flisene, klikker du bare på en flis og drar den med musen til det området hvor du vil plassere den. Det er praktisk, intuitivt og utrolig enkelt.

Fliser med nye funksjoner

Noen programmer og apper kan også fungere som såkalte dynamiske fliser. Det er fliser som endrer utseende, alt etter hva som skjer i den appen flisen knytter seg til.

Det kan være svært nyttig ettersom en dynamisk flis først og fremst er et glimrende verktøy til å fortelle deg hva som skjer rundt om i verden. Appen Nyheter har dynamiske fliser som oppdateres automatisk med blant annet stoff fra nyhetsbyråer. Flere vær-apper har også en flis som viser hvordan været i nærheten er akkurat nå. Har du lagt til Windows' kalender-app som en flis, kan den gjøres dynamisk – og så vil avtaler i kalenderen vises i startmenyen. Startmenyen kan du dermed bruke både til å få rask og enkel tilgang til favorittprogrammene, og som hjelp til å huske avtaler og holde deg orientert.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.