Du kan låse skjermen når du ikke bruker Windows. På låseskjermen vises det et flott bilde som Microsoft selv har valgt. Ofte er det et bilde av et imponerende fjellandskap med en ryggsekk på gresset i forgrunnen. Windows’ standardbilde er flott, men kan kanskje også bli litt ensformig i lengden.

Heldigvis er det mulig å bytte bilde og dermed sette et personlig preg på Windows-hverdagen. Det er imidlertid de færreste som har tatt seg bryet med å legge et eget bilde på låseskjermen – eller som i det hele tatt vet at det er mulig.

Lås pc-en når du forlater den

Du trenger først og fremst et bilde du har lyst til å se på. Faktisk kan du ha flere bilder, for du kan også la låseskjermen vise en lysbildefremvisning som veksler mellom flere bilder. Lag f.eks. en mappe med dine beste bilder av barn og barnebarn, så kan disse rulle på skjermen. I innstillingene for låseskjermen finnes det en meny med tre muligheter: «Windows-søkelys» er Windows’ eget fjellandskap. «Bilde» er ett enkelt bilde som du velger. Og «Lysbildefremvisning» er flere bilder. Låseskjermen har naturligvis også et praktisk formål. Hvis du er i byen med pc-en, bør du låse skjermen når du forlater den.

Da sikrer du at andre ikke får tilgang til datamaskinen. Du låser skjermen raskt ved å trykke på Windows-tasten + L, og hvis du gjør den hurtigtasten til en vane hver gang du reiser deg fra pc-en, får du både økt sikkerhet og glede av dine egne flotte bilder.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.