Tidligere anbefalte vi ofte og gjerne det utmerkede Microsoft-programmet Windows Movie Maker til å klippe video, legge til effekter og eksportere en ferdig videofil i Windows.

Det er imidlertid lenge siden det praktiske programmet ble fjernet fra hjemmesiden til Microsoft, og den siste versjonen var ikke blitt oppdatert på fem år. Derfor ble den aldri en integrert del av Windows 10.

Bedre sent enn aldri fant heldigvis Microsoft ut at videoredigering skulle være en fast del av Windows 10. Med fjorårets funksjonsoppdatering Fall Creators Update, ble derfor bildebehandlingsappen Bilder oppgradert til også å kunne brukes til videoredigering. Det betyr at du slipper å installere et tredjepartsprogram for å få denne funksjonen. Det kan virke merkelig at en app med navnet "Bilder" også kan brukes til videoredigering, men slik er det. Med denne appen kan du både drive bildebehandling, lage bildevisninger og altså redigere video.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.