Noen funksjoner og innstillinger på pc-en trenger du hele tiden. Andre ting ikke fullt så ofte. Derfor er det en god idé å konfigurere Windows slik at det passer til akkurat din bruk.

Det gjelder også meldingsområdet, som er den delen av oppgavelinjen som ligger ved klokken nederst til høyre på skjermen. I området finner du snarveier til for eksempel nettverksinnstillinger, lydinnstillinger, Windows’ kalender og mye annet.

Kjært barn med to navn

I Komputer for alle har vi hatt for vane å kalle området for «systemskuffen». Vi må imidlertid innse at Microsoft for lengst har gått over til begrepet «meldingsområde », som vi nå også begynner å kalle det. Uansett navn, er det en god idé å konfigurere området slik at det passer deg best.

Ulike spørsmål i vårt Spør oss-forum tyder på at det råder forvirring om hvordan man egentlig styrer ikonene i meldingsområdet. Det er forståelig, for du må nemlig inn i to forskjellige innstillingsvinduer for å få ikonene helt på plass: ett innstillingsvindu for å bestemme hvilke ikoner som skal vises i det hele tatt, og et annet vindu der du fordeler ikonene i to deler av meldingsområdet. Forvirringen blir ikke mindre av at området – i tillegg til systemikoner som lyd, nettverk, klokke og batteri – også har ikoner for de programmene du har installert under årenes løp og som kjører i bakgrunnen i Windows.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.