Microsoft og Windows får ofte kjeft av kritikerne. Det går knapt en dag uten at vi kan lese artikler på nettet om nye mangler i Windows eller en eller annen tabbe fra Microsoft som er blitt overført til datamaskinene våre via en feilaktig oppdatering. Kritikerne er sinte og krever at noe gjøres. Det som det skrives langt færre linjer om, er de løsningene som Microsoft faktisk ganske ofte raskt bringer på banen:

Hver gang en sikkerhetsbrist oppdages, leverer Microsoft en utbedring – også kalt patch – som installeres på pc-en. Feilrettingssystemet i Windows Update er avansert og effektivt, men det er faktisk bare halvparten av Microsofts arbeid med å fikse feilene som nødvendigvis oppstår på en Windows-datamaskin. En annen stor del av innsatsen består av Windows’ innebygde feilsøkingsverktøy, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Windows reparerer alt

Feilsøkingsfunksjonen er et utrolig effektivt verktøy til å rette feil, fordi det selv stiller diagnosen! Din eneste oppgave er å angi hvilken del av Windows som har problemer. Hvis du for eksempel opplever at Bluetoothenhetene dine ikke lenger kan koble seg ordentlig til pc-en, kan du finne den delen av Windows-feilrettingen som omhandler Bluetooth.

Den samme logikken gjelder hvis det er skriveren, Windows Update, mikrofonen eller noe helt annet som skaper problemer for deg og pc-en din, og som du trenger hjelp med. Når du først har valgt et feilrettingsverktøy i Windows, starter operativsystemet en liten veiledning som ofte vil ende med at Windows finner ut hva som er galt og løser problemet.

Det kan for eksempel skje ved å installere en manglende driver til skriveren, rette opp valget av mikrofon eller noe annet du selv aldri ville funnet ut av, men som Windows kan undersøke for deg. Med andre ord: De små verktøyene som feilsøkingsfunksjonen tilbyr deg i Windows-innstillingene, kan både diagnostisere og helbrede datamaskinen. Det er rett og slett en super løsning fra Microsoft.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.