For hvert glimrende verktøy Windows 10 og 11 beriker livene våre med, kommer det også et økende antall potensielle feil. Det er svært forskjellige grunner til at feilene oppstår, og ofte er de så kompliserte at heller ikke Microsoft forstår hva som skjer. Hver gang Microsoft for eksempel kommer med en større oppdatering til Windows 10 eller 11, tar det ikke mer enn et døgn før ekspertbrukere melder tilbake om mengder av feil.

Når det skjer, oppretter Microsoft en liste på sin egen nettside, der feilene forklares. Deretter begynner selskapets egne folk å rette feil ifra i går – og det er nærmest en form for evighetsmaskin der hver retting medfører nye feil som påvirker hverandre, og som deretter må utredes før det sendes ut enda en feilretting.

Små og store feil

Kompleksiteten blir ikke mindre av at Windows-maskiner er så forskjellige: De leveres av ulike produsenter som har hver sin måte å bygge datamaskiner på. Noen ganger blir det så til de grader tydelig at alt henger sammen med alt. Det var for eksempel en historie sist høst der noen brukere meldte at Google Chrome sluttet å virke etter en oppdatering av Windows som ikke burde ha påvirket nettleseren.

Det var imidlertid bare brukere som også benyttet sikkerhetsprogrammet Malwarebytes, som opplevde feilen …

De beste løsningene

Noen problemer rammer imidlertid så godt som alle Windows-brukere. Det er nettopp disse utbredte feilene programmet FixWin, som du får sammen med dette bladet, tar hånd om. Programmet fås i to versjoner for henholdsvis Windows 10 og 11, men virkemåten er stort sett den samme. I trinn-for-trinn-veiledninger viser vi til løsninger på problemer som vi tror de fleste Windows-brukere før eller senere kommer ut for.

FixWin løser imidlertid også andre problemer. Du kan selv utforske programmet og prøve deg frem for å se om det kan løse feil på maskinen din.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.