Mange av datamaskinens mest brukte innstillinger ligger dypt nede i Windows 10s omfattende innstillingsmenyer. Selv med tastekombinasjonen Windows-tast + I, som tar deg direkte til innstillingene, trenger du vanligvis ytterligere tre til fem klikk for å finne det du leter etter.

De mange lagene i Windows-innstillingene innbyr ikke til å finne tingene raskt. For det første kan det være ganske vanskelig å huske for eksempel hvor innstillingen for endring av fargetema ligger. Det er nok de færreste som kan denne rekken med klikk utenat. For det andre tar det rett og slett for mange klikk å komme frem, selv når du kan veien. Unødvendige klikk har lenge vært en uønsket del av hverdagen med Windows.

Nytt innstillingspanel

Mange av innstillingene bruker du for øvrig ikke i det hele tatt, og det er nettopp derfor det kan lønne seg å sorterer dem og plukke frem favorittene. Følg anbefalingen vår: Plasser snarveiene til innstillinger i startmenyen! Det får du mulighet til via et enkelt høyreklikk på en konkret innstilling. I startmenyen kan du samle innstillingene dine i en egen gruppe slik at du kan finne en innstilling neste gang du trenger det.

Legg til andre snarveier i menyen

I utgangspunktet består jo startmenyen av mange forskjellige elementer. Et eksempel er snarveisflisene som tar deg til programmene. De snarveiene Microsoft har valgt på dine vegne, er imidlertid sjelden de du trenger. Derfor bør du ta deg tid og bruke noen minutter på å legge til andre programsnarveier i startmenyen og fjerne de du aldri bruker.

Også mappene fra Filutforsker er velkomne i startmenyen. På de neste sidene kan du se hvordan du legger til alle tre snarveistypene i startmenyen og organiserer dem i grupper slik at den blir oversiktlig og bare inneholder det du trenger. Fremover vil startknappen være snarveien din til hele pc-en – akkurat det Microsoft hadde i tankene da de lanserte startmenyen sammen med Windows 10 i 2015.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.