Hvis du ikke sjekker Windows Update i maskinens innstillinger fra tid til annen, risikerer du å havne bakpå med oppdateringene av Windows 10 og 11. Windows’ oppdateringssystem er nemlig bygd opp slik at hvis bare én liten oppdatering mislykkes, blir den til en propp i systemet som gjør at alle andre oppdateringer settes på vent – også de store funksjonsoppdateringene som kommer to ganger i året.

Og før du vet ordet av det, kjører pc-en fortsatt Windows versjon 21H2, selv om den nyeste versjonen av operativsystemet faktisk er 22H2. Dette er ikke bare et problem som vi i redaksjonen ofte opplever med våre egne maskiner – det er også et tilbakevendende tema i henvendelsene fra dere lesere. Det forteller oss at det er ganske mange som sliter med det samme problemet.

Løs problemene én gang for alle

Derfor får du her den ultimate veiledningen som viser hvordan du blir kvitt de evinnelige problemene, slik at pcen igjen holder seg oppdatert. Veiledningen på disse sidene består av seks deler. Vi anbefaler at du prøver dem i kronologisk rekkefølge til maskinen igjen begynner å laste ned oppdateringer. Du behøver altså ikke å gå videre når problemet først er løst.

Her gjennomgår vi først Windows’ egne feilsøkingsverktøy, som ofte kan få maskinen til å laste ned oppdateringene. Virker ikke det, kan du prøve tre gode verktøy fra Fordelssonen som kan brukes til å tvinge gjennom oppdateringene.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.