Hvis du betaler for en nettilkobling på for eksempel 100 Mbit ned og 50 Mbit opp, er det nærliggende å tro at pc-en også kan sende og motta data med disse hastighetene. Slik er det bare unntaksvis.

I tillegg til at en del av båndbredden brukes til såkalt ”overhead” – altså data om data du sender frem og tilbake – så bruker Windows konstant forbindelsen i bakgrunnen. I tillegg kan flere innstillinger i operativsystemet være satt på en uhensiktsmessig måte, slik at hastigheten på nettet reduseres ytterligere. Windows er et komplekst system med en lang rekke innebygde apper, programmer og tjenester i tillegg til alle de programmene du selv har installert på maskinen.

En del av disse programmene og tjenestene ligger i bakgrunnen og forsyner seg av båndbredden, selv om det kanskje er programmer du aldri benytter og ikke har noen glede av. Derfor anbefaler vi at du gjennomgår Windows-innstillingene, slik at du deaktiverer tilgangen til nettet for overflødige programmer. Du kan også sette en stopper for at Windows’ innebygde oppdateringstjeneste sender oppdateringer fra maskinen din til andre Windows-brukere på nettet.

Vi har identifisert syv tips til Windows-innstillinger du kan endre for å gjøre tilkoblingen raskere. Du velger selvsagt selv om du vil gjennomføre alle endringene eller bare velge noen av tipsene på de neste sidene. Du behøver heller ikke å installere noe program fra Fordelssonen og kan gjøre alt direkte i Windows.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.