Da Windows 10 erstattet Windows 7 i 2015, var mange av de velkjente Windows-funksjonene radikalt endret – faktisk i den grad at mange brukere av det nye operativsystemet var misfornøyde og ville tilbake til Windows 7. Det gjaldt ikke minst de nye Windows Update-funksjonene der Micro soft hadde fjernet enhver form for medbestemmelsesrett.

Dermed risikerte man en hard omstart av maskinen mens man satt med viktig arbeid. Det skjedde uten forvar-sel fordi maskinen selv hadde begynt å laste ned oppdateringer til Windows 10. Slik er det ikke lenger.

I Spør oss-forumet vårt er leserne delt i to grupper når det gjelder oppdateringer til Windows 10: På den ene siden har vi dem som synes at oppdateringsfunksjonen fortsatt er for egenrådig. De ønsker seg mer kontroll over når og hvordan oppdateringer skal installeres på maskinen. I den gruppen av lesere finner vi også dem som er bekymret for å installere nye oppdateringer for tidlig, ettersom de heller vil at eventuelle feil i oppdateringene skal være rettet før de får dem på maskinene sine.

I motsatt ende av skalaen finner vi lesere som helst vil ha spesielt de store funksjonsoppdateringene raskest mulig. De vil gjerne være blant de første til å teste ut nye og spennende funksjoner i de nyeste Windows- versjonene og samtidig få rettet feil og mangler raskest mulig.

Begge deler er heldigvis mulig. Med de nyeste, store oppdateringene til Windows 10 har det nemlig kommet mengder av nye funksjoner til Windows Update. Nå kan du sette oppdateringene på pause til det passer deg å installere dem – eller omvendt få fart på oppdateringene, slik at du får dem raskest mulig. Det er også mulig å laste ned oppdateringer til Office-pakken og holde driverne til alt utstyret oppdatert automatisk.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.