En stor og nærmest uoverstigelig gul vegg. Slik kan det noen ganger føles når du åpner Filutforsker i Windows og blir møtt av endeløse rekker av de små gule mappene som brukes til å organisere alt det digitale innholdet på datamaskinen. Og selv om det er både noe vakkert og stramt over den orden som hersker blant de sirlige radene med gule mapper i Windows, er det ikke alltid veldig hensiktsmessig hvis du raskt skal finne en spesifikk mappe. Det gjelder spesielt hvis du har mange mapper.

Hvis ikonene dine, og dermed også navnene på mappene, er små, kan det ta lang tid og kreve mange anstrengelser å finne akkurat den mappen som inneholder filene, bildene, musikken eller programmene du leter etter. Men det problemet kan heldigvis løses relativt enkelt: Med et nytt program i Fordelssonen kan du gjøre noe med den gule veggen, slik at den blir langt mer oversiktlig å ha med å gjøre.

Enkel oversikt

Programmet CustomFolder gjør det nemlig mulig å tilpasse mappene dine på forskjellige måter, slik at de skiller seg ut og dermed blir lettere å finne. Det er f.eks. mulig å endre fargene på mappene, noe som er spesielt praktisk hvis det er én eller flere mapper du bruker ofte.

Det kan f.eks. være at du flere ganger om dagen trenger tilgang til mappen Bilder eller kanskje mappen med alle dokumentene dine. Ved å gi dem en kraftig farge, som f.eks. rød eller grønn, kan du raskt få øye på dem i Filutforsker. Da trenger du ikke bruke tid på å lete etter dem blant alle de andre mappene.

Gi mappene nye funksjoner

Men det er også mulig å endre andre ting ved mappenes utseende med CustomFolder. Du kan for eksempel gi mappene dine et lite ikon eller et varsel, som du for eksempel kjenner fra appene dine på telefonen når du får en ny e-post. Det er et ganske praktisk verktøy som du for eksempel kan bruke til å angi om arbeidet i en bestemt mappe er ferdig eller ikke. Hvis arbeidet er ferdig, kan du gi det et grønt ikon.

Og hvis det er arbeid i mappen som fortsatt skal gjøres, kan du gi det et rødt. Ikonene velger du selv, og hvis du heller vil ha en stjerne på mappen din for å markere at den er spesielt viktig, er det også en mulighet. Til sist er det også mulig å velge mapper med et annet utseende, slik at mappen for eksempel ligner på et platecover. Og siden det samtidig er mulig å legge til egne bakgrunner i mappene, kan du faktisk få dem til å se ut akkurat slik du ønsker.

Hvis det blir slik at du angrer på mappeendringene, er det enkelt å gå tilbake til den gode, gamle gule Windows-mappen du kjenner. Det gjør du ganske enkelt med et knappetrykk.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.