Utklippstavlen er det lille Windowsverktøyet som gjør det raskt og enkelt å kopiere alt fra bilder og filer, til og fra mapper og andre tekster. Det er kort sagt uunnværlig – men utklippstavlen har alltid hatt klare begrensninger. Du har for eksempel bare kunnet kopiere én ting om gangen. Så snart du kopierer for eksempel en tekst, forsvinner det andre du eventuelt hadde på utklippstavlen fra tidligere.

Like for hånden Den tiden er imidlertid historie: Med den nyeste oppgraderingen av Windows 10 har nemlig Microsoft gitt den gamle utklippstavlen en etterlengtet overhaling. Den viktigste nyheten er at det nå er mulig å ha flere elementer på utklippstavlen på én gang. Dermed kan du ha en rekke tekststykker og bilder lett tilgjengelig når du skal flytte innhold hit eller dit. Det er til og med mulig å feste elementer du bruker ofte. Det kan for eksempel være epostadresser, telefonnumre eller annen informasjon som skal legges inn i det du jobber med.

Den nye utklippstavlen er en del av oppdateringen 1809 til Windows 10, så du må ha enten den eller en nyere versjon på maskinen før du kan bruke den nye funksjonen. Via nettadressen under kan du lese mer om oppgraderingen og sjekke om du har den på pc-en: www.komputer.no/windows10

Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.