Noen foretrekker et mørkt tema i Windows, en dempet bakgrunn og et ryddig skrivebord. Andre foretrekker det lyse temaet, en fargerik bakgrunn og et kaotisk og uorganisert skrivebord med mapper, filer og programmer i et eneste stort virvar.

På den måten er vi veldig forskjellige, og takk og lov for det. Men hvis det er flere brukere skal dele familiens datamaskin, kan de ulike preferansene skape irritasjon og frustrasjon når det er flere som skal bruke samme datamaskin og bli enige om hvordan den skal se ut og behandles. Det er imidlertid ganske enkelt å løse dette problemet ved at hver bruker nærmest får sin egen datamaskin som kan innredes akkurat slik hver enkelt bruker ønsker: I innstillingene i Windows er det mulig å opprette flere brukere på en og samme datamaskin.

Kan håndteres på få minutter

Dermed kan hver enkelt bruker enkelt få tilgang til sin egen skrivebordsbakgrunn, favorittprogrammer og innstillinger. Det er ganske raskt og enkelt å gjøre. Det tar faktisk ikke mer enn et par minutter å opprette en ny bruker på datamaskinen. I denne artikkelen tar vi utgangspunkt i hvordan du oppretter en ny bruker uten en Microsoft-konto.

Det er imidlertid også mulig å legge til en bruker med en Microsoft-konto, og det er også mulig å legge til en Microsoft- konto på den lokale kontoen hvis du ønsker det. Det gjør det f.eks. mulig å synkronisere filer med OneDrive og få enklere tilgang til Microsofts nettbaserte verktøy, slik som Microsoft Word på nettet.

Artikkelen tar utgangspunkt i hvordan du legger til brukere i Windows 10. Det skal imidlertid ikke stoppe deg hvis du sitter ved en datamaskin som har det nye operativsystemet Windows 11 fra Microsoft. Fremgangsmåten for å legge til, administrere og slette brukere er nemlig stort sett den samme i Windows 10 og Windows 11. Så snart du kommer inn i innstillingene, vil du kunne bruke denne veiledningen selv om du bruker en datamaskin med Windows 11.

Med andre ord er det bare å gå i gang med å opprette flere brukere på datamaskinen og nyte alle fordelene den gir deg og de andre brukerne.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.