Den som hadde fått en krone for hver Windows-pc som har en blå bakgrunnsfarge på skrivebordet med et flagg på høyre side – eller en bølgende blomst – ville vært mangemillionær. De aller fleste datamaskiner med Windows 10 og 11 ligner hverandre og har nøyaktig den samme, og dermed ganske kjedelige, standardbakgrunnen fra Microsoft.

Det er det lett å gjøre noe med. Alt som skal til er et par besluttsomme museklikk, så har du valgt en annen bakgrunn som dels er flottere å se på og dels får maskinen til å skille seg fra mengden. Du bestemmer naturligvis selv hvilket bilde du vil ha på skrivebordet. Det kan være et bilde av noen du holder kjær, et flott landskapsbilde eller et bilde av et naturfenomen. Det kan vårens første krokus eller et blinkskudd av høstens fantastiske nordlyshimmel.

Her viser vi hvor lett det er å sette inn et helt annet bakgrunnsbilde på skrivebordet i Windows 10 og 11.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.