Du sitter med øynene klistret til dataskjermen så lenge du bruker datamaskinen. Derfor må skjermen selvfølgelig også være tipp topp. En gjennomsnittlig skjerm på en bærbar pc er rundt 13 tommer. Det mener vi er ALTFOR lite og egentlig mest en nødløsning når vi skal bruke datamaskinen på andre steder enn ved skrivebordet på kontoret eller hjemme.

En stor skjerm på 27 tommer eller mer gjør både arbeidet og fornøyelsen ved pc-en bedre – spesielt hvis skjermen også er av høy kvalitet. Etter vår mening er det sjelden noen grunn til å velge mindre skjerm enn dette. Hvis du kobler den bærbare pc-en til en ekstern skjerm, kan du selv styre innstillingene i Windows.

Du kan velge om du vil bruke den store skjermen som din eneste dataskjerm, eller om du vil bruke den bærbare pc-skjermen i tillegg hvis du for eksempel har behov for å jobbe med flere vinduer samtidig eller ofte jobber med programmer som bruker mange verktøypaletter. Når du trekker innhold, slik som et vindu, ut mot kanten av skjermen, dukker det automatisk opp i kanten på den andre skjermen.

Når du først har vent seg til luksusen med to skjermer på samme pc, er det vanskelig å gå tilbake til å bruke bare én liten skjerm. Den eneste skjermen i testen som ikke er 27 tommer, er skjermen fra Huawei. På grunn av leveringsproblemer måtte vi teste en 34-tommers skjerm som prismessig er på samme nivå som de andre skjermene i testen. Huawei lager imidlertid også en 27-tommers utgave av skjermen. Den er bare i det mer vanlige 16:9-formatet, som også brukes i TV-er.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.