Når du kjøper en ny tv, er det vanligvis innebygd en eller annen form for operativsystem som kan kjøre Netflix og andre populære strømmetjenester. Dessverre er ikke tv-produsentene og strømmetjenestene særlig flinke til å holde eldre modeller oppdatert, så allerede et par år etter at du har brukt en formue på en tv, kan du risikere at appene ikke lenger fungerer.

Det er her mediespillerne vi har testet på de neste sidene, kommer inn i bildet: De gir deg nemlig de samme funksjonene som tv-en burde ha, og i tillegg er de ofte både raskere og bedre enn den innebygde menyen i en Smart TV. Mange av mediespillerne bruker Googles operativsystem, Android, som du kanskje kjenner fra telefonen. Det betyr at det er ganeske lett å finne frem i menyen hvis du er vant til å bruke en moderne smarttelefon, og du får også tilgang til en rekke apper slik at du i tillegg til å se på tv også kan spille via boksen.

Alle meediespillerne vi har testet kan vise innhold i ultra-HD-oppløsning, som noen også kaller 4K-oppløsning. Du bør være oppmerksom på at du trenger en god forbindelse til Internett for å kunne se film i ultra-HD uten at bildet plutselig fryser fordi internettforbindelsen ikke henger med. Netflix anbefaler at internettforbindelsen din er på 15 megabit per sekund eller mer når du strømmer innhold med høy oppløsning, men vår erfaring viser at det er lurt å ha en enda raskere internettforbindelse hvis det også er andre personer i huset som skal bruke den samtidig, og du vil være helt sikker på at bildet er så bra som overhodet mulig.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.