Etter vår mening kan en dataskjerm nesten ikke bli for stor. Så lenge det er tilstrekkelig med plass på skrivebordet og du ikke trenger å vri på hodet for å se kantene på skjermen, er det ingen problemer med å skaffe seg en velvoksen skjerm. I dette nummeret tester vi et spennende felt bestående av fem skjermer på 27 tommer og én på 28.

27 tommer er den vanligste skjermstørrelsen i dag, og du kan få en god skjerm for et par tusenlapper. Den minste oppløsningen på skjermene vi testet var Full HD – altså 1920 x 1080 piksler. På en 27-tommers skjerm gir det et fint bilde hvis du ikke sitter altfor nærme skjermen. Prismessig er det et lite hopp opp til skjermene med Ultra HD-oppløsningen 3840 x 2160 piksler.

Hvis du er litt av en feinschmecker, er de ekstra pengene etter vår mening vel verdt det. Bilder og filmer er naturligvis kjempefine, men selv noe så hverdagslig og kjedelig som bokstavene i en tekst får en skarphet som gjør det vanskelig å gå tilbake til en dataskjerm med lavere oppløsning. Skjermene på de neste sidene kan selvfølgelig brukes som hovedskjerm til en stasjonær pc, men det er faktisk også fornuftig å koble skjermer i denne størrelsen til den bærbare pc-en.

Selv fra en bærbar datamaskin med en stor innebygd skjerm er det et stort sprang til en skjermdiagonal på 27 eller 28 tommer, og når du først har prøvd det, virker den innebygde skjermen i den bærbare datamaskinen mer som en nødløsning du bare vil bruke når du er på farten.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.