Dagens moderne mobiltelefoner med alle sine apper og digitale muligheter har på mange måter gjort utskrift av dokumenter, fakturaer, billetter og andre papirer helt unødvendig. Derfor ler kona mi også godt av meg hver gang jeg likevel skriver ut flybilletter, kvitteringer og andre dokumenter på gammeldags A4-papir på min trofaste skriver.

Selv om mobiltelefonen i lomma gjør det mulig å sjekke inn på flyet uten papirbilletter, skriver jeg fortsatt ut reisepapirene i tillegg, for hvis teknologien svikter når jeg trenger kvitteringen eller billetten, er det godt å ha en kopi lett tilgjengelig i bakhånd.

Skriverhodet tørker ut

Til gjengjeld skriver jeg ikke ut like ofte som jeg gjorde før, og når jeg har behov for å skrive ut en enkelt side av og til, må jeg ofte først bruke en hel masse tid på å rengjøre dysene på skriveren slik at dokumentet jeg skriver ut ikke blir fullt av striper fordi skriveren rett og slett ikke brukes ofte nok.

Lag en stor utskriftskø

Blant annet derfor er det smartere å samle opp alle de små utskriftsjobbene for én eller flere uker i en bunke og så skrive ut alle dokumentene samtidig. Da har du nemlig bare bryderiet med å få skriveren klar én gang for å skrive ut en hel bunke med papirer. Det er naturligvis vanskelig hvis du selv må huske alle dokumentene du skal skrive ut, og det er her programmet Print Conductor kommer til sin rett.

I programmet laster du enkelt inn alle de forskjellige dokumentene, bildene og andre filer du skal skrive ut i løpet av én eller flere uker. Når du er klar til å skrive ut hele samlingen av dokumenter, klikker du bare på utskriftsknappen i Print Conductor. Da sendes alle dokumentene du har valgt til skriveren samtidig. Print Conductor gjenkjenner rundt 100 forskjellige filformater, og programmet kan skrive ut de fleste med sin egen innebygde utskriftsmotor. Du trenger med andre ord ikke åpne Word for å skrive ut et dokument eller Adobe Acrobat Reader for å skrive ut en PDF-fil. Print Conductor klarer nemlig det meste helt selv.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.