Et lesebrett (eller en ”ebokleser” om du vil) er et merkelig produkt. Fordelene ligger nemlig på mange måter i begrensningene. Du får ikke en skinnende blank skjerm med millioner av farger. En lynrask prosessor for å kjøre de nyeste appene er heller ikke nødvendig. Derimot får du en enhet som er bedre å lese tekst på enn et nettbrett. På de fleste områder er den også bedre enn tradisjonelle papirbøker.

Det er stor forskjell på hvordan du får innhold til lesebrettet. Noen modeller har en integrert bokhandel, som Amazon Kindle Paperwhite. I andre må du selv laste ned bøkene til pc-en og overføre dem til lesebrettet via en USB-tilkobling. Alle de testede lesebrettene kan brukes til mange forskjellige formater, og du lærer fort å sette pris på å kunne ta med en pdf, slik at du kan lese den når det passer deg.

Alle lesebrettene i testen har innebygd belysning som kan slås på og av etter behov. Lyset kan dempes, og man kan faktisk lese på sengen uten å forstyrre den man deler seng med. Den største fordelen sammenlignet med et nettbrett, for eksempel en iPad, er at det aldri er noe problem å lese det som står på skjermen, selv i direkte sol-lys. Det skyldes den spesielle E-ink-teknologien som gjør at skjermen oppfører seg som en vanlig bokside når det er tilstrekkelig lys i omgivelsene.

E-ink-skjermen bruker også langt mindre strøm enn en nettbrettskjerm med kraftig belysning. Derfor kan du ofte bruke lesebrettet i ukevis før du må lade det.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.