Det er vanskelig å klare seg uten en powerbank i dag. Moderne telefoner er noen skikkelige strømslukere med store skjermer, nettverkstilgang og GPS-mottaker, og ofte kan du ikke skvise mer enn ett døgns bruk ut av de store, dyre mobilene.

Derfor er en medbrakt powerbank en god forsikring mot plutselig å gå tom for strøm når du har aller mest bruk for telefonen.

Du kan til og med få powerbanker med solceller, slik at du kan lade dem helt uten bruk av stikkontakt. Hvis telefonen din er så avansert at den har innebygd trådløs lading, kan én av de seks powerbankene vi har testet på de neste sidene faktisk også håndtere det: Du legger bare telefonen på ladeplaten til powerbanken, så skjer ladingen helt av seg selv og uten bruk av ledninger.

Når du velger hvilken powerbank du vil kjøpe, er det en god idé å undersøke hvilken type ladekontakt den bruker. I dag bruker de fleste telefoner den moderne, symmetriske USB-C-porten, så hvis powerbanken din også lades med den kontakten, slipper du å dra rundt på en ekstra kabel for å lade powerbanken. Det må du derimot hvis powerbanken din bruker den gamle Micro-USB-teknologien. Men noen av de største powerbankene har også «USB-C PD». PD står for Power Delivery, og det betyr at powerbanken også kan levere strøm til din bærbare PC, hvis den har en USB-C-port med samme teknologi.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.