Nettbrett blir stadig kraftigere, de er lydløse og de veier nesten ingenting. Dermed er de lette å ta med og bruke stort sett overalt. Samtidig er de utrolig allsidige og kan brukes til å strømme videoer, lese e-bøker, e-post og nyheter og sørge for underholdning på mange andre måter. Derfor er vi stadig flere som foretrekker nettbrett fremfor en konvensjonell bærbar pc, men på ett punkt ligger pc-en fortsatt lysår foran iPader og andre nettbrett. 

Det tradisjonelle tastaturet gjør det nemlig mye lettere å skrive lange tekster på pc-en. Med et nettbrett er du derimot nødt til å skrive med et virtuelt tastatur som tar halvparten av skjermen. Det går ikke fort, og ofte vil ikke skjermtastene reagere like raskt som du ønsker. Noe så enkelt som å skrive en e-post kan vise seg å være en svært frustrerende øvelse hvis du er henvist til å bruke skjerm tastaturet. 

Bruk heller et Bluetooth-tastatur

Heldigvis finnes det en god løsning takket være Bluetooth. Teknologien gir deg mulighet for å koble til diverse enheter trådløst, og den finnes i så godt som alle nyere nettbrett, både iPad og Android-modeller. Det betyr at du kan koble til ekstrautstyr som datamus eller tastatur, slik at skrivearbeidet på nettbrettet går betydelig lettere.

Det kan muligens virke noe klønete å skulle ha med seg et ekstra tastatur overalt, men de fleste Bluetooth-tastaturer måler bare cirka 25 ganger 16 centimeter. I praksis betyr det at det er lett å legge det i vesken sammen med nettbrettet. Det finnes også tastaturer som er integrert i et omslag til nettbrettet. Det gjør det enda lettere å bruke. Når du har funnet et tastatur som passer deg, er det bare å koble det til nettbrettet via Bluetooth. Når det er gjort én gang, vil brettet huske tastaturet og koble det til automatisk når du vil bruke det igjen. På den måten kan du bruke nettbrettet nesten helt som en bærbar pc, og det kan du få stor glede av hvis du ofte har behov for å skrive lengre tekster.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.