Komputer for alle er som kjent et Windows-blad, og derfor rydder vi ikke automatisk forsiden bare fordi operativsystemet til Mac kanskje klarer en oppgave bedre enn det Windows 10 gjør.

Men rett skal være rett. Bildevisningen i Apples operativsystem er et godt eksempel på mange smarte og enkle ting du kan gjøre på en Mac. Når du har åpnet en mappe med bilder i Finder på en Mac (Apples versjon av Filutforsker), kan du nemlig bare trykke på mellomromstasten for å vise det første bildet i mappen i full størrelse.

Deretter kan du bla deg frem og tilbake mellom bildene med piltastene på tastaturet. Det er både raskt og intuitivt. Heldigvis har ikke Apple tatt patent på denne fine funksjonen.

Med programmet QuickLook får du akkurat den samme funksjonen på en Windows-maskin. Dermed kan du bruke det programmet til å gjøre det samme, og hvem vet – en dag bygger kanskje Microsoft inn denne funksjonen i nye utgaver av Windows.

Tastaturet i sentrum

Men hvorfor er denne Apple-metoden så smart sammenlignet med å bruke musen, som vi ofte gjør når vi blar i bildene på datamaskinen? Det er fordi metoden gjør at du flytter arbeidet fra musen over til tastaturet, og dermed belaster du hender og armer mye mindre. QuickLook er ikke det eneste programmet som gjør at du kan bruke tastaturet smartere. Vi har funnet to til, og alle tre ligger i Fordelssonen. Felles for de tre programmene er at de setter tastaturet i sentrum for produktivt arbeid ved datamaskinen

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.