Windows-tasten, som er plassert nederst til venstre mellom Ctrl-tasten og Alt-tasten på de fleste tastaturer, har ikke alltid vært en del av datamaskinens tastatur. Tasten så faktisk dagens lys først i 1994 da Microsoft introduserte det ergonomiske tastaturet Microsoft Natural Keyboard.

Siden den gang har Windows-tasten imidlertid vært fast inventar på stort sett alle tastaturer, der dens primære funksjon er å åpne startmenyen i Windows. Men i virkeligheten kan Windows-tasten veldig mye mer hvis du kombinerer den med de andre tastene på tastaturet. På den måten kan tasten for eksempel brukes til å åpne Filutforsker eller innstillingene i Windows. Den kan også åpne og lukke programvinduer, den kan brukes til å åpne meldingsområdet og du kan raskt åpne en oversikt over smilefjes og spesialtegn.

Når du først har oppdaget hvordan du gjør det, kan Windows-tasten brukes som hurtigtast til nesten alt i Windows og gjøre livet i operativsystemet mye enklere.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.