Det er all verdens forskjell på å skrive på det store pc-tastaturet og å sitte med en mobil der tastene på skjermen er latterlig små. Vi er mange som sliter med å treffe rett på det altfor lille mobiltastaturet, og særlig hvis pølsefingrene er bare litt større enn gjennomsnittet. Heldigvis er det mengder av hjelp å få hvis man laster ned et annet tastatur enn skjermtastaturet som følger med.

På både iPhone og Android kan du nemlig installere nye tastaturer, og det finnes mange varianter å velge mellom. Skjermtastaturet som har blitt en ubestridt favoritt hos oss i Komputer for alle-redaksjonen, er likevel Gboard-tastaturet fra Google. På noen Android-mobiler er dette standardtastaturet fra fabrikken, men på for eksempel iPhone og Samsungtelefoner må du selv laste ned og installere Gboard.

Derfor er Gboard best

Men hva er det som gjør Googletastaturet bedre enn konkurrentene? Jo, for det første benytter Gboard avanserte algoritmer for tekstprediksjon og autokorrektur. Sagt på en annen måte betyr det at du får langt færre stave- og tastefeil når du skriver sms, e-post og annet på mobilen. Gboard byr også på enkel tilgang til humørikoner, gif-animasjoner og andre multimediaelementer som kan gjøre kommunikasjonen mer livlig og underholdende.

Det er også mulig å endre størrelse på tastaturet og flytte det ut til siden, slik at det er lettere å skrive med én hånd på mobiler med stor skjerm. I oversikten på neste side har vi samlet noen av de beste funksjonene i Gboard, som du altså får tilgang til når du installerer tastaturet på mobilen. I tillegg til alt dette oppdaterer Google regelmessig Gboard med nye funksjoner og optimaliseringer som gjør tastaturet enda bedre.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.