Vi sitter med fingrene på tastene nesten uavbrutt når vi bruker pc-en, og derfor er det også utrolig viktig at vi skriver på et godt og slitesterkt tastatur.

Vi har testet seks tastaturer, som egentlig alle er av svært høy kvalitet, men som også skiller seg fra hverandre på forskjellige måter. De har alle en forholdsvis høy pris, men her får du også taster av høy kvalitet og god funksjonalitet.

Helt grunnleggende har tastaturer ikke forandret seg så mye på de siste 40 årene: Du trykker på en tast, og umiddelbart dukker det opp et tegn på dataskjermen. Utvalget av de mest brukte tastene er så å si også det samme.

Men heldigvis har tiden likevel ikke stått helt stille: Tastaturer er i dag fylt med avansert elektronikk bak et velkjent ytre. I mange av de beste tastaturene er det ikke bare innebygd lys, men du kan faktisk også styre fargen på lyset individuelt på hver enkelt tast. Du gjør det ikke bare for lek og moro, men du kan for eksempel endre fargene for å vise utvalgte hurtigtaster i bestemte programmer.

De seks tastaturene i testen er en blanding av trådløse og ledningsbaserte, og vi har egentlig ikke foretrukket det ene fremfor det andre. På de trådløse tastaturene må du bytte eller lade batteriene, men du får til gjengjeld også større frihet. Hvis tastaturet har en innebygd Bluetooth-tilkobling, kan du også bruke tastaturet med nettbrettet eller smarttelefonen.

Den nyeste trenden innen tastatur, er at du kan tilpasse utseendet og selv skifte kabel og taster slik at tastaturet får akkurat det utseendet du ønsker. Det er imidlertid ikke noe vi har lagt vekt på i testen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.