Når vi sitter ved datamaskinen er fingrene konstant plantet på enten musen eller tastaturet. Derfor er det helt avgjørende at utstyret er på topp. Tastaturet skal for eksempel være slitesterkt og behagelig, slik at du skriver mer effektivt. Og så gjør det heller ikke noe at det har en eller flere ekstrafunksjoner, som et multimediesenter eller smarte hurtigtaster som gjør arbeidet litt enklere.

I denne omgang har vi testet seks nye tastaturer, og ikke ett av dem strøk på testen. I utgangspunktet er alle tastaturene gode, men selvfølgelig er det noen som skiller seg spesielt ut. Her gjenspeiler prisen vanligvis kvaliteten, men til gjengjeld får du glimrende tastaturer for pengene, der både taster og funksjonalitet er av høyeste kaliber. Det er ikke skjedd så mye med tastaturene siden de så dagens lys. Jo, det er lagt til flere funksjoner og fargerike, innebygde lys.

I tillegg finnes tastaturene i ulike størrelser. Men ellers fungerer de fortsatt på samme måte som de alltid har gjort. Testvinneren ligner likevel ikke helt på noe vi har sett før. Den mest synlige forskjellen på vinnertastaturet og konkurrentene i testen er det numeriske tastaturet, som ikke henger sammen med resten av tastaturet. I stedet kan du selv velge hvilken side det skal være på. Nederst på det numeriske tastaturet sitter det en glidebryter slik at du kan klikke ut en USB-C-kontakt på en av sidene.

Deretter skyver du bare de to tastaturdelene sammen. Det er naturligvis ikke bare derfor det uvanlige tastaturet vant testen. Selve tastene er også glimrende, og det finnes en rekke smarte ekstrafunksjoner og flotte detaljer. Alt dette gjør tastaturet til et av de beste vi har testet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.