Det var enklere før: Kjøp et minnekort og sett det inn i digitalkameraet. Ta bilder og overfør bildene til pc-en din. Ferdig. I dag er det litt mer komplisert fordi dagens kameraer, fotografier, videoer og minnekort er mer avanserte. Bare ta SD-kortet.

Det finnes en rekke forskjellige klasser, hastigheter, størrelser, antall kontaktpunkter, formater og mye annet du må ta stilling til når du skal kjøpe et minnekort til kameraet, videokameraet eller mobiltelefonen.

Hastigheten er viktig

Hvis du for eksempel ønsker å ta opp video i 4K-oppløsning, må du ha et spesielt kort som kan håndtere de store datamengdene. Det kan sammenlignes med å laste ned en stor fil på en gammel pc med en treg forbindelse. Du vil nok klare det, men det kan ta lang tid. Samme flaskehals kan oppstå på SD-kortet ditt.

Her er korttypen og hastigheten avgjørende for at du ikke skal måtte vente lenger enn nødvendig. Men det trenger ikke være så vanskelig. Ta en titt på oversikten til høyre for å finne ut og lære mer om hva de ulike symbolene på et SDkort betyr og hva du skal se etter med hensyn til for eksempel kapasitet, lesehastighet og format. I veiledningen vår viser vi et vanlig SDkort, men symbolene og tallene på for eksempel det fysisk litt mindre microSD-kortet som vanligvis brukes i mobiltelefoner, er nøyaktig det samme.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.