Det lille programmet XMeters legger seg i Oppgavelinjen i Windows 10. Med små ikoner og tall viser det kontinuerlig hva som foregår på pc-en. Alle prosessorkjernene vises, og du kan se hvor mye de blir belastet. Nettverkstrafikken til og fra pc-en angir XMeters med to tallrekker. På samme måte kan du også se data som leses fra eller skrives til harddisken. XMeters viser også hvor stor del av det installerte minnet (ram) som er i bruk.

Ved å følge med på tallene XMeters viser på oppgavelinjen, ser du til enhver til hvor mye et bestemt program belaster maskinen. Du kan også få et hint om at noe er galt: Hvis for eksempel prosessoraktiviteten er konstant høy selv om du ikke har noen åpne programmer, kan det være smart å sjekke Oppgavebehandling og få stanset den prosessen som går i bakgrunnen og gjør maskinen tregere.

Stor aktivitet på nettverket kan være tegn på at andre bruker maskinen din til å sende epostsøppel. Du kan fortløpende holde øye med hvor mye data som sendes til og fra maskinen, slik at du raskt kan foreta en virusskanning hvis du mistenker at noe er galt.

Under finner du en veiledning til programmet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.